Een grote meerderheid van de bevolking zal minstens één keer in hun leven gokken, een volkomen normaal verschijnsel. Gokken kan een leuke manier zijn om een ​​avond door te brengen; verlies een paar dollar hier, win een paar dollar daar. Misschien heb je zelfs geluk dat je een groot bedrag wint. Ook al zijn er verschillende mensen die achteloos gokken voor de lol, er is een klein percentage mensen dat een ongezonde gokverslaving gaat ontwikkelen die in feite kan leiden tot een vreselijke gokverslaving. Een veel bezochte pagina is beste-gratis-gokkasten.nl.

Als u vermoedt dat iemand die u kent aan een gokverslaving lijdt, is dit een zeker teken als die persoon een of meer van deze symptomen vertoont:

Gefixeerd op gokken

De eerste en belangrijkste manier om een ​​gokverslaving te herkennen is als een persoon constant gefixeerd is op enige vorm van gokken; of het nu poker, paardenraces, voetbal of een andere activiteit is die een kans biedt om te gokken. Als je vermoedt dat iemand aan een gokverslaving lijdt, zal hij of zij er altijd constant aan denken. Die persoon zal altijd willen gokken en zelfs de volgende reis plannen lang voordat het gebeurt. Veel verslavingsspecialisten zullen naar deze fixatie verwijzen als ‘preoccupatie’.

Altijd winnen en terug winnen

Als een persoon altijd op zoek is naar het terugwinnen van verloren geld, dan kan hij of zij lijden aan een gokverslaving. Deze gewoonte kan grote financiële problemen veroorzaken, want bij een poging om eerder verloren geld terug te winnen, kan iemand uiteindelijk het dubbele, het driedubbele of zelfs het viervoudige verliezen van wat hij of zij in de eerste plaats had verloren. Wat je ook doet, als je iemand kent die altijd probeert verloren geld terug te winnen, kan het zijn dat hij of zij er financieel slecht aan toe is en uiteindelijk probeert om geld van je te lenen; Geef het ze niet!

Herhaaldelijk hetzelfde gedrag

Een persoon die mogelijk aan een gokverslaving lijdt, zal meestal bij verschillende gelegenheden proberen te stoppen met gokken. Als je iemand kent die meer dan eens heeft geprobeerd te stoppen met gokken, maar er uiteindelijk weer bovenop is gekomen, dan heeft die persoon hoogstwaarschijnlijk een gokverslaving. Ze bezoeken toch vaak weer deze website en vallen dan terug. Gokverslaafden zullen gewoonlijk hetzelfde gedrag vertonen als verslaafden aan drugs en verdovende middelen wanneer ze proberen te stoppen; gedrag zoals prikkelbaarheid, woede en zelfs slapeloosheid.

Traumatische ervaring

Als een persoon die je kent net iets traumatisch heeft meegemaakt en sindsdien veel heeft gegokt, dan gebruikt die persoon waarschijnlijk gokken als vervanging voor de traumatische ervaring. Veel gokkers zullen een euforie ervaren die lijkt op een “high” waardoor die persoon aan iets in hun leven kan ontsnappen en zich goed voelt. Een slechte bijwerking van je “high” voelen tijdens het gokken is dat om de high te behouden, er steeds grotere bedragen moeten worden ingezet.

Liegen of wegpraten van problemen

Ten slotte is liegen waarschijnlijk een van de gemakkelijkste tekenen om niet alleen een gokverslaving te herkennen, maar elke verslaving. Gokverslaafden liegen vaak wanneer hen wordt gevraagd hoeveel geld ze hebben uitgegeven, verloren of gewonnen, zodat hun echte verliezen niet zichtbaar zijn en ze zich iets minder schuldig kunnen voelen. Sommige gokkers voelen zich echter schuldig bij elke leugen die wordt verteld, waardoor die persoon juist meer gaat gokken om de emotionele schuld het hoofd te bieden.

Een verslaving, waar die ook vandaan komt, zal altijd een ongezond aspect van iemands leven blijken te zijn. Daarom is het belangrijk om in te grijpen en in te grijpen voordat een verslaving een sterke greep krijgt op familie, vriend of geliefde. Als je vermoedt dat iemand die je kent aan een gokverslaving lijdt, begin dan met het zoeken naar de vijf symptomen die hierboven zijn opgesomd.

#

Comments are closed