Ben jij een roker en zou je er nu eindelijk eens met roken willen stoppen? Dat roken slecht voor je is, dat weet je al. Maar weet je ook hoe acupunctuur Alkmaar kan helpen bij stoppen met roken? Roken is een combinatie van mentale en fysieke processen. Dit zit zowel in wat nicotine met je lichaam doet, als de geestelijke ‘beloning’ en ontspanning die roken biedt. Stoppen met roken is een zeer moeilijk. Door niet langer de nicotine, waar je lichaam aan gewend is geraakt, aan je lichaam te geven, ontstaat dat verlangen naar een sigaret. Logisch dus, dat wanneer je stopt met roken, je merkt dat je snel geïrriteerd raakt, concentratieproblemen hebt, moeite hebt om te ontspannen, vreetbuien krijgt en gewicht aankomt. De kliniek voor acupunctuur Alkmaar kan helpen bij stoppen met roken. 

Het effect van acupunctuur Alkmaar

Het effect dat acupunctuur kan hebben is ongekend groot. Wat zo bijzonder aan acupunctuur is, en wat tegelijk de kunde laat zien van de acupuncturist, is dat de energiebanen niet zichtbaar zijn. Je voelt het als de naald op de juiste plek gezet wordt. De energie loopt weer vrij door de energiebaan, ook wel meridiaan genoemd. Juist bij stoppen met roken kan dit effect de processen in je lichaam remmen of juist stimuleren. Stoppen met roken wordt makkelijker als jouw lichaam beter om kan gaan met de vraag naar nicotine. Als je op een andere manier al kunt ontspannen, en energie vrij en ongeremd door je lichaam kan stromen. Een acupuncturist, bijvoorbeeld voor acupunctuur Alkmaar, zal in het intakegesprek met je praten over het roken, maar ook over andere factoren in je leven.

Acupunctuur voor lichaam en geest

Acupunctuur is er voor tal van lichamelijke en geestelijke problemen. De WHO (World Health Organisation) erkent acupunctuur als behandeling voor 100+ klachten. Doordat acupunctuur gebruikt wordt voor onder andere onmeetbare dingen zoals chronische pijn of hulp bij zwanger worden, is het moeilijk om dit wetenschappelijk te onderbouwen. Het effect dat patiënten merken, is echter vaak positief. Voor stoppen met roken bijvoorbeeld zijn er soms maar enkele behandelingen nodig. Er zijn verhalen van mensen die na één behandeling al geen trek meer in een sigaret hadden. Als je bedenkt dat acupunctuur Alkmaar vanuit het idee werkt dat lichaam en geest een tweedelige eenheid is, dan helpt dit je te begrijpen waarom het juist bij stoppen met roken zo goed kan werken.

Wat helpt bij stoppen met roken?

Als je een patroon wilt doorbreken, zal dit altijd energie kosten. In die periode jouw energiebalans op orde krijgen, kan een cruciale factor zijn in de slagingskans om het patroon daadwerkelijk te doorbreken. Bij stoppen met een verslaving, of dit nu roken, alcohol, overmatig eten, of gokken is, moet je sterk zijn. Je haalt kracht uit je lichaam en uit je geest. Zoek eens naar acupunctuur Alkmaar om hulp bij dit proces te krijgen. Om zowel je lichaam als geest ondersteuning te geven. Je mag accepteren dat stoppen met roken moeilijk is, maar vervolgens geen hulp zoeken is een gemiste kans. Durf in die zware strijd om hulp te vragen bij een acupuncturist via Acupuncturisten Overzicht. Je zult merken dat je na het intakegesprek en na de eerste behandeling een prettig en opgelucht gevoel kunt ervaren.

#

Comments are closed