Jaarlijks zijn er meer dan duizend mensen die een haartransplantatie overwegen en ondergaan. Bij een haartransplantatie worden haarzakjes, ook wel grafts, herverdeeld. De haarzakjes komen over het algemeen uit de achterkant van je hoofd. Die haarzakjes worden dan herverdeeld over het gebied waar je meer haar wilt hebben. De haren die zich bevinden aan de achterkant van jouw hoofd zijn immuun tegen haaruitval. Hierdoor hoef je dus niet bang te zijn dat je haar weer uitvalt.

Zit je dus te denken aan een haartransplantatie, maar weet je niet wat je ervan kan verwachten? Lees dan verder, want dit artikel vertelt jou alles wat je moet weten over een haartransplantatie.

Twee verschillende haartransplantatie methoden

Een haartransplantatie kan plaatsvinden aan de hand van twee methoden. Zo heb je de FUT-methode, folliculaire-unit transplantatie. Bij deze methode wordt er een stukje huid met gezond haar verwijderd aan de achterkant van je hoofd, die vervolgens wordt geplaatst op het gewenste stuk. Hierdoor heb je veel grafts die levensvatbaar zijn.

Naast de FUT-methode is er ook nog de FUE-methode, folliculaire-eenheid excisie. Bij deze methode worden de haren één voor één verwijderd en verplaatst. Op deze manier hoeft er geen stuk huid verwijderd te worden. Daarbij brengt deze methode ook nog eens met zich mee dat er haarfollikels van je achterhoofd, borst, rug én baard gebruikt kunnen worden.

Het verloop van een haartransplantatie

Voordat de haartransplantatie kan beginnen, dient je hoofdhuid eerst plaatselijk verdoofd te worden en moeten er grafts verzameld worden. De grafts worden voor gebruik eerst in een oplossing geplaatst om zo te kijken welke grafts het beste zijn om te gebruiken voor de haartransplantatie.

Daarna zal de chirurg kleine gaatjes maken in jouw hoofdhuid en de  gekozen grafts plaatsen. Dit alles dient zorgvuldig te gebeuren en kan maar liefst acht uur duren. Doordat de transplantatie zolang duurt, kan elke grafts op de juiste manier behandeld worden. Dit zal resulteren in de beste hergroei van het haar en zal je in een jaar tijd weer een bos haar hebben.

Het herstel na de transplantatie  

Herstellen van een haartransplantatie neemt niet al te veel tijd in beslag. Binnen een week is namelijk alles volledig genezen. Je zal gedurende die week een opgezwollen hoofdhuid kunnen hebben met hier en daar wat korsten. Dit zorgt niet voor verdere problemen en is makkelijk te verdragen met een paracetamol.

In het begin is het mogelijk dat de haren zullen uitvallen, maar die haren zullen terug groeien. Dit zal zo’n vier maanden kunnen duren. Je zult na tien maanden echt resultaat beginnen te zien. De resultaten van de haartransplantatie zullen je gehele leven bij je blijven, waardoor je dus niet om de zoveel jaar een transplantatie hoeft te ondergaan.

 

#

Comments are closed