Wil je graag een fysiotherapeut in Tilburg vinden die gespecialiseerd is in de nieuwste technieken en behandelmethoden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze fysiotherapeuten helpen je graag met alle klachten die te maken hebben met bewegen. Heb je last van pijn in je gewrichten of spieren, of kamp je met een sportblessure? Dan kan fysiotherapie uitkomst bieden. Wij stellen samen met jou een persoonlijk behandelplan op, zodat jij weer pijnvrij kunt bewegen.

Wat doet een fysiotherapeut?

Fysiotherapie is een vorm van geneeskunde die zich richt op het behandelen van klachten die te maken hebben met beweging. De fysiotherapeut kan je helpen bij klachten aan je rug, nek, wervels of bekken. Ook bij (chronische) pijn in je gewrichten of spieren, of bij een sportblessure kan fysiotherapie uitkomst bieden.

Fysiotherapie gaat er dus vanuit dat je klachten verminderen of zelfs wegnemen door middel van fysieke oefeningen, massages en andere handelingen. Dit doen fysiotherapeuten onder andere met behulp van speciale apparaten.

Wanneer ben je aan fysiotherapie toe?

Fysiotherapie kan je helpen bij allerlei soorten klachten. Heb je last van pijn in je gewrichten of spieren, of kamp je met een sportblessure? Dan is fysiotherapie een goede keuze. Maar fysiotherapie kan je ook helpen bij klachten aan je rug, nek of wervels, of bij bekkenklachten.

Het verschil met Manuele therapie

Manuele therapie is een vorm van fysiotherapie die zich richt op het behandelen van klachten aan je wervelkolom. Dit doet de manueel therapeut door middel van speciale technieken en manipulaties. Deze technieken en manipulaties zijn erop gericht om je wervelkolom weer in een goede stand te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn na een ongeval, of bij bepaalde aandoeningen van de wervelkolom.

Het verschil met fysiotherapie is dat fysiotherapie zich richt op het behandelen van klachten die te maken hebben met beweging. Dit kan dus ook bij klachten aan je spieren of gewrichten zijn, of bij een sportblessure.

#

Comments are closed