Onderzoekers hopen dat de Covid-19-antilichaamtests het VK kunnen helpen de pandemie onder controle te houden. Maar de WHO heeft twijfels geuit over de doeltreffendheid van de tests. Het doel van deze antilichaamtesten is om erachter te komen of iemand het coronavirus heeft gehad.

Deskundigen zeggen echter dat de tests mogelijk niet effectief blijken te zijn als de patiënt niet opnieuw wordt geïnfecteerd. Afgezien van de testcoördinator van het VK heeft gewaarschuwd om te voorkomen dat privétests worden gekocht.

In het VK heeft de regering meer dan 3,5 miljoen dollar uitgegeven aan deze experimenten, maar ze heeft geen werkende oplossing gevonden. Daarom is er nog geen test goedgekeurd. Volgens professor John Newton moeten mensen de privédienst vermijden, tenzij een werkende oplossing wordt goedgekeurd.

Hij zegt verder dat dit werk productief is en dat een doorbraak om de hoek staat. De inspanningen zullen binnenkort resulteren in een serologische test die kan helpen bij het meten van de mate van antilichamen die in het bloedplasma worden aangetroffen.

Daarom is het nemen van onbewezen tests nog geen goed idee, omdat er niet op kan worden gerekend. De reden is dat ze een onnauwkeurige lezing kunnen geven en u aan een groot risico kunnen blootstellen. Zodra we een werkende test hebben gevonden, zullen we deze in het hele land beschikbaar stellen.

In Genève uitte dr. Maria van Kerkhove, de WHO-vertegenwoordiger, haar twijfels over de snelle serologietest vanwege onvoldoende bewijs. Ze zei dat veel landen snelle diagnostische serologische tests voorstellen om erachter te komen of de immuniteit van een persoon niet sterk genoeg is.

Op dit moment hebben we geen sterk bewijs dat suggereert dat de serologische tests een persoon kunnen helpen de coronavirusinfectie te bestrijden. Hoewel deze tests kunnen helpen bij het meten van de mate van antilichamen in het lichaam van een persoon, betekent dit niet dat de persoon immuun is voor het virus.

Volgens dr. Van Kerkhove is het goed nieuws dat er veel tests zijn om er steeds meer achter te komen, maar we moeten er zeker van zijn dat de tests geldig zijn. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de overige resultaten nauwkeurig en betrouwbaar zijn.

Er zijn veel problemen met antilichaamtesten. Een van de meest voorkomende problemen is dat er momenteel geen test is die op grote schaal kan werken. Zelfs als er een is, kunnen we niet zeggen dat ze vrij zijn van mogelijke problemen. Daarom zijn verdere tests vereist om er zeker van te zijn dat deze tests niet tot meer problemen op de weg zullen leiden.

Er zijn geen garanties dat als u antistoffen tegen het coronavirus heeft, u volledig immuun bent. U kunt nog steeds immuun zijn voor het virus, of het nu gaat om gedeeltelijke immuniteit of volledige immuniteit.

En zelfs als uw antilichamen u beschermen tegen ziek worden, kunt u het virus misschien in uw lichaam herbergen en aan anderen doorgeven.

Er zullen veel uitdagingen zijn voordat immuniteitspaspoorten – als u slaagt voor de antilichaamtest, u weer normaal tot leven kunt komen – praktisch zal zijn.

Dit is het probleem met een virus dat nog maar een paar maanden bestaat – er is nog steeds te veel dat we niet begrijpen.

De belangrijkste aantrekkingskracht van het testen van antilichamen is echter om erachter te komen hoeveel mensen echt met het virus zijn besmet. Afgezien hiervan zei dr. Michael Ryan, haar collega, dat deze tests ook veel ethische kwesties hebben. Testen kan ook thuis.

#

Comments are closed