Overweeg je een haar transplantatie te nemen? Een succesvolle transplantatie valt of staat bij een gekwalificeerde arts en een professionele kliniek. Tijdens een haar transplantatie zal de arts haarzakjes vanuit je donorgebied, dit is je haarkrans, verplaatsen naar de plekken die kalend zijn. Een transplantatie is een vrij eenvoudige ingreep. Toch wil je vast en zeker dat jouw kapsel in de allerbeste handen is. Maar, waar moet je op letten als je op zoek gaat naar een kliniek?

Zoek een arts met ervaring met haar transplantaties 

Voordat jouw haar transplantatie van start gaat, zul je een consultgesprek hebben met de betreffende arts. Deze tijd kun je gebruiken om al je vragen te stellen. Let erop dat je kritisch bent. Vraag bijvoorbeeld naar de ervaring die de arts heeft met haar transplantaties. Je wilt immers dat jouw haar transplantatie wordt uitgevoerd door een ervaren professional. Ook kun je tijdens het consult gesprek een beeld krijgen van je arts. Luistert de arts goed naar je wensen, en neemt hij de tijd voor je? Twijfel vooral niet als je het niet vertrouwt en zoek rustig verder. Er zijn enorm veel klinieken die haar transplantaties aanbieden. 

Heeft je kliniek de juiste keurmerken?

Tijdens dit gesprek kun je ook informeren naar de kliniek zelf. Bezit de kliniek de juiste keurmerken? In de medische branche zijn keurmerken dé stempel waar je aan kunt aflezen of een kliniek betrouwbaar is of niet. Het is in het verleden weleens voorgekomen dat klinieken zelf een keurmerk uitbrachten. Dit gaat het hele principe van een keurmerk natuurlijk tegen, aangezien het uitgegeven moet zijn door een neutrale en onafhankelijke partij. Kijk daarom altijd naar welk instituut het keurmerk heeft gemaakt en of dit instituut nationale of internationale erkenning krijgt. 

Lees reviews van anderen

Als laatste deel van je onderzoek is het altijd belangrijk dat je genoeg reviews leest. Als het goed is, zul je niet de eerste zijn die een haar transplantatie ondergaat bij de kliniek. Lees op Google of op speciale websites hiervoor welke beoordelingen klanten geven aan de kliniek en aan de arts. Zijn er weinig reviews te vinden? Dan zegt dit misschien iets over de betrouwbaarheid van de kliniek. Het is niet alleen belangrijk dat je een bekwame arts hebt die je haar transplantatie correct uitvoert, maar ook dat er naar je geluisterd wordt en met je meegedacht wordt. Het is ook belangrijk dat de arts je van juiste en voldoende informatie voorziet over de nazorg en over de vervolgstappen.

Elite Hair Istanbul – De Beste Haarkliniek In Turkije.

Betaal niet teveel voor een haartransplantatie

Een haar transplantatie wordt zelden vergoed. Dit komt omdat de meeste mensen die een haar transplantatie nemen dit vanwege cosmetische redenen doen. Operaties met een cosmetisch doel worden door de verzekeraar zelden vergoed. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt voor brandwonden of ander letsel. Ook heb je een kans dat je behandeling vergoed wordt als je medische of psychische redenen hebt. Dit moet je wel kunnen aantonen bij de verzekeraar. Als je kunt aantonen dat je psychisch lijdt, kun je ook aanspraak maken op een tegemoetkoming. Dit geldt vooral voor jongeren die al vroeg last hebben van kalende plekken in hun haar. Als je de behandeling zelf moet betalen, moet je rekenen op zo’n 2000 tot 8000 euro, afhankelijk van de grootte van het gebied dat je wilt behandelen. Dit bedrag kan verschillen per kliniek. Betaal nooit teveel, maar wees ook alert als de prijs erg laag is. Is het een goede deal of lever je aan kwaliteit in?

#

Comments are closed