Naarmate we ouder worden zullen we helaas moeten vaststellen dat ons gebit vatbaarder wordt voor allerhande vormen van schade of beschadigingen. Het is mogelijk dat bepaalde tanden zo goed als mogelijk zullen komen los te zitten of zelfs zullen uitvallen. Het gevolg hiervan is niet alleen dat de uitstraling van je gebit sterk negatief wordt beïnvloed, daarnaast zal je ook tot de conclusie komen dat je kauwvermogen bijvoorbeeld aanzienlijk kan worden beïnvloed. Dat is uiteraard niet direct de bedoeling. Door het ondergaan van een all on four behandeling kan dit gelukkig worden verholpen. Zou jij hier graag meer over willen ontdekken? Blijf dan vooral verder lezen!

Wat is all on four eigenlijk?

Eén van de behandelingen die vandaag de dag ontzettend vaak worden toegepast is  de zogenaamde all on four behandeling. Het gaat hierbij om een behandeling waarbij er zoals de naam je eigenlijk al aangeeft vier implantaten worden geplaatst in de kaak. Vervolgens zal er een brugconstructie op de implantaten worden vastgeschroefd waardoor je terug kan genieten van een optimaal gebit. 

Wanneer je informatie opzoekt over deze behandeling is het best mogelijk dat je even enigszins verward raakt. De kans is namelijk zeer groot dat je ook de zogenaamde all on six behandeling tegen zal komen. Dat is correct. In principe zijn er van deze oplossing voor je gebit twee verschillende varianten. In het eerste geval wordt er gebruik gemaakt van vier implantaten terwijl er in het andere geval uiteraard sprake zal zijn van niet minder dan zes implantaten. Welke van deze twee opties voor jou de meest interessante keuze is zal worden bepaald door je tandarts-implantoloog. 

Voor wie kan deze behandeling interessant zijn?

Het ondergaan van de all on four behandeling kan in de praktijk interessant zijn voor verschillende personen. In eerste instantie zijn er bijvoorbeeld de personen die praktische problemen ondervinden met hun gebit. Eén of meerdere beschadigde of uitgevallen tanden zouden er namelijk zomaar voor kunnen zorgen dat het kauwen van je voeding een stuk problematischer wordt. Dat uiteraard met alle gevolgen van dien. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk ook mogelijk dat je zelfvertrouwen wordt aangetast doordat je gebit duidelijk enkele tanden mist. In allebei deze aangehaalde situaties zal je tot de vaststelling komen dat het ondergaan van een all on four behandeling een meer dan uitstekende oplossing voor jouw probleem kan betekenen. 

Geniet van een optimaal functionerend en stralend all on four gebit!

De voordelen waar je op kan rekenen naar aanleiding van het laten uitvoeren van de all on four behandeling spreken eigenlijk voor zich. Je zal namelijk eindelijk opnieuw kunnen rekenen op een volledig correct en optimaal functionerend gebit. Niet alleen zal je verzekerd zijn van een optimaal kauwvermogen, bovendien zal je tevens kunnen vaststellen dat je terug zal stralen zoals nooit tevoren. In ieder geval, ben jij net als zoveel andere mensen ook op zoek naar een optimale oplossing voor jouw beschadigde gebit? Overweeg dan ongetwijfeld om ervoor te kiezen om deze all on 4 behandeling uit te laten voeren. Wie weet vormt ze immers ook voor jou de perfecte oplossing.

#

Comments are closed