Ben je al helemaal klaar voor de wintersport in 2021? Wintersport is een van de populairste uitjes gedurende de koude maanden. Het is sportief en je kan genieten van de prachtigste uitzichten. Daarnaast is een lekker borreltje ook niet moeilijk te verkrijgen bij de meeste skigebieden. De combinatie van dit alles maakt het een heerlijke vakantie, maar wintersport is niet goedkoop. De reis ernaartoe, de skipassen, het eten en de wintersport benodigdheden zijn allemaal vrij duur. De meeste mensen huren ski’s of een snowboard op locatie. Ook zijn de slaapplekken in hoogseizoen meestal aan de prijzige kant. Hieronder is te zien waar je op kan letten bij het betaalbaar maken van een wintersport. Daarbij hoort natuurlijk wel een sneeuwgarantie. Een goedkope wintersport zonder verse sneeuw is toch anders.  

Wintersport locaties 

In Nederland missen we net de mooie bergen om het echte wintersport gevoel te creëren. Als je niet op een nep baan van een nep berg wil gaan is het tactisch om een andere locatie te kiezen voor deze vakantie. De populairste vijf landen in Europa om te gaan skiën zijn als volgt: 

  • Oostenrijk 
  • Zwitserland 
  • Duitsland  
  • Italië  
  • Frankrijk 

Nu verschillen deze landen ook erg in kosten. Natuurlijk heb je in elk land duurdere plekken en goedkopere plekken. Gemiddeld gezien heb je alsnog de goedkoopste wintersportoorden met sneeuwgarantie in Oostenrijk. Daarna komt Frankrijk. De landen Frankrijk, Italië en Duitsland zijn gemiddeld ongeveer even duur. Als je niet te veel geld wil spenderen is het handig om Zwitserland te vermijden. De prijzen liggen namelijk hier veel hoger dan in de andere Europese landen.  

Wintersportmode 

Als je vaak op wintersport gaat of van plan meerdere keren te gaan is het voordeliger om alle wintersport benodigdheden aan te schaffen. Er zijn altijd goede deals te vinden om met korting ski’s of een snowboard te kopen. Daarnaast kan je voor een keer een jas lenen maar als je vaker gaat is het toch handig om ook bijvoorbeeld een snowboard jas te kopen. Dit scheelt op langere termijn veel huur kosten en zorgt ervoor dat je heerlijk je eigen spullen bij de hand kan houden. Het is een investering die uiteindelijk geld gaat besparen.  

#

Comments are closed