Soms gebeuren er dingen waardoor het lastig is om alles alleen te doen. Op dat soort momenten is het goed om hulp te vragen. Om hulp vragen kan echter net zo lastig zijn als de dingen alleen moeten doen. Als je dit eenmaal doet, zul je zien dat het leven weer wat makkelijker wordt. Het is belangrijk om te onthouden dat om hulp vragen niet betekent dat je de controle kwijt raakt. Zo kun je zelfstandig wonen met ambulante begeleiding. Je krijgt hulp waar je het nodig hebt en bent toch nog zelfstandig.

De eerste stap

Accepteren dat je hulp nodig hebt, is de eerste en ook lastigste stap. Je denkt dat je het alleen hoort te kunnen doen, maar dat is niet zo. Het is oké als het even niet meer lukt. Het is oké om om hulp te vragen. Door ondersteuning aan te vragen, doe je jezelf een plezier. Het kan ontzettend veel schelen wanneer je iemand hebt om op te steunen. Iemand die de lasten op je schouder wat lichter kan maken. Alhoewel het eng kan zijn, is het toch belangrijk om te doen. Samen kom je verder dan alleen. Zo kun je samen kijken naar wat er aan de hand is en wat er moet of kan gebeuren om dit te verbeteren.

Weet dat je niemand belast

Er zijn meerdere redenen die vragen om hulp lastig maken. Misschien denk je dat iemand belast of heb je het gevoel dat je zo controle verliest. Beide is niet zo. Met hulp zorg je ervoor dat je juist controle terug krijgt over je leven. Je krijgt een sterker grip. En natuurlijk is het zo dat je niemand belast. Er zijn juist mensen die je dolgraag willen helpen. Het is zelfs normaal om af en toe hulp nodig te hebben. Het is dus helemaal niet raar of zwak. Wanneer je accepteert dat je hulp nodig hebt, en hierom vraagt, is het juist sterk! Om hulp vragen is een manier van voor jezelf zorgen. Dit is super belangrijk. Net zoals dat jij soms mensen helpt, of bereid bent hen te helpen, zijn er mensen die dit ook voor jou zouden doen. Maak hier gebruik van!

 

#

Comments are closed