Wil je de mogelijkheden van een jobcoach bekijken? Deze coach kan jou namelijk altijd aan werk helpen, waarbij het geheel op jouw situatie aangepast wordt. Het maakt daarbij niet uit welke beperking je hebt. Voor iedereen is er namelijk wel werk te vinden. Er zijn een groot aantal bedrijven die jou hierin kunnen begeleiden. Een van deze bedrijven is SOVAK. Alleen wat zijn dan de mogelijkheden en hoe kan deze coach ervoor zorgen dat jij op je plek zit? Onderstaande informatie helpt jou hiermee op weg, zodat je een keuze kunt gaan maken voor jouw werk. 

Een jobcoach kijkt naar ervaring 

Een jobcoach is een persoon die jou begeleid bij het vinden van nieuw werk. Hierbij wordt altijd gekeken naar jouw werkervaring en de beperking die je hebt. Daarbij kan er dus ook gekeken worden naar de tijden die je aan de slag gaat. Deze tijden hangen vooral af van de plek waar je aan het werk gaat. Zo kan het zijn dat je slechts een dag gaat werken, maar ook dat je meerdere dagen of de gehele week aan de slag gaat. De opties worden altijd met jou besproken en er zullen afspraken opgesteld worden. 

Een gesprek voor de zoektocht 

Een jobcoach zal hierbij ook gaan kijken naar de ondersteuning die je nodig hebt. Hierdoor wordt het nog meer aan jouw beperking aangepast. Daarom zal er eerste en gesprek plaatsvinden over jouw situatie en kun je jouw interesses bespreken. Op basis van al deze factoren wordt gekeken naar een plek die bij jou gaat passen. Zo kan het zijn dat je naar een ander bedrijf gaat om de werkzaamheden uit te voeren, maar kun je ook binnen jouw woongroep aan de slag gaan. De begeleiding wordt dan altijd voor jou geregeld. Jij hoeft hier niets voor te doen. 

Veel verschillende werkzaamheden te vinden 

Er zijn altijd een groot aantal werkzaamheden waar je mee aan de slag kunt gaan. Zo kan een jobcoach op basis van jouw ervaring gaan kijken naar een baan als assistent-conciërge, maar ook vrijwilligerswerk, werken in een restaurant of inpakwerkzaamheden. Daarnaast is de mogelijk tot schoonmaak aanwezig. Je hoeft hierdoor niet direct iets te doen waar je niet goed in bent of waar jouw interesses niet liggen. Tegelijkertijd kun je weer nieuwe ervaring op gaan doen binnen een bedrijf. Wellicht ontdek je weer nieuwe kwaliteiten, waarvan je niet wist dat je ze had.

Met een jobcoach een goed begin maken

Een jobcoach is er voor iedereen. De enige eisen die gesteld worden, zijn dat je minimaal 18 jaar moet zijn en wilt werken. Voor de rest kun je overal de begeleiding in vinden. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan het vinden van een stage. Doordat de coach precies weet wat de opties zijn met jouw beperking zal de zoektocht eenvoudiger worden en heb je de mogelijkheid om een vaste werkplaats te vinden. Dankzij het advies van een jobcoach van Sovak.nl zal het eenvoudiger worden om weer een routine in jouw leven te krijgen en kun je snel aan de slag. 

#

Comments are closed