In Nederland zijn er veel mensen te vinden die vanwege bepaalde omstandigheden niet meer in staat zijn om huishoudelijke taken te doen. Dit kunnen tijdelijke omstandigheden zijn zoals een ziekte, maar dit kunnen ook langdurige omstandigheden zijn zoals ouderdom. Voor deze mensen kan het erg prettig zijn als iemand ze begeleid met het overnemen van huishoudelijke taken. Hierdoor hoeven deze mensen zich niet meer druk te maken over bijvoorbeeld de was of het stofzuigen van de vloer. Vandaar dat thuishulp vaak wordt ingeschakeld om te helpen met het overnemen van huishoudelijke taken. 

Een persoonlijke begeleider zijn voor de cliënt

Een thuishulp komt bij de mensen thuis. Op deze manier bouw je als thuishulp een goede band op met je cliënt. Zo spendeer je vaak een paar uur in de woning van de cliënt. Voor de cliënt kan het ook erg prettig zijn om even met iemand te praten en even zijn of haar hart te luchten. Naast het dienen als Persoonlijk begeleider zijn er andere taken die worden gedaan door een thuishulp. Zou kan een thuishulp ervoor zorgen dat de verpleegkundige minder hoeft te doen. Thuishulp kan worden aangevraagd bij de gemeente, dit kan door te bellen of een gesprek in te plannen

Welke taken worden gedaan door een thuishulp?

Als thuishulp krijg verricht je werkzaamheden in de huishouding van de cliënt. Het leuke aan dit werk is dat ieder mens natuurlijk anders is. Zo kan het ook zijn dat je als thuishulp met de ene cliënt beter overweg kan dan met de ander. Als thuishulp overleg je samen met de cliënt welke taken je kan overnemen. Vaak wordt er een plan van aanpak opgesteld. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de cliënt graag taken samen uitvoert met de thuishulp. Echter kan het ook zo zijn dat cliënt zelf ook nog veel wilt doen en alleen het hoognodige wilt laten overnemen. 

Huishoudelijke taken overnemen van de cliënt

De huishoudelijke taken die worden gedaan door een thuishulp zijn bijvoorbeeld het doen van de was, het koken van eten, het stofzuigen van de vloer, het wassen van de ramen, het doen van boodschappen en ga zo maar door. Door het doen van deze taken scheelt dit de cliënt een hoop tijd en moeite. Verder wordt het werk dat je verricht als thuishulp erg gewaardeerd en is het een zeer dankbaar beroep. 

Als thuishulp heb je vaak veel vrijheid als het gaat om het indelen van je uren. Verder heb je iedere keer een andere werkomgeving met andere mensen. Dit maakt het werk erg afwisselend en leuk. Als thuishulp heb je het doel om het huis van de cliënt zo schoon en leefbaar mogelijk te maken. 

#

Comments are closed