Veiligheid op de werkvloer moet gewaarborgd worden bij zorginstellingen. Je kan agressiepreventie en agressiemanagement niet mijn één training waarborgen. Via zelfsterk kan je door vele trainingen en workshops goed omgaan met agressie (agressie training), fysieke en mentale weerbaarheid voor de medewerkers in de zorg. Bij dit alles wordt gedacht over duurzame oplossingen die gericht zijn op de lange termijn. In deze blog meer informatie over hoe alles te werk gaat.

Hoe werkt het?
Ieder trainingstraject bijvoorbeeld een agressie cursus werkt volgens drie vaste stappen. Deze stappen zijn inventarisatie, uitvoering en evaluatie. Alle trainingen zijn modulair opgebouwd. Al bestaand trainingsmateriaal wordt op maat aangepast of er worden nieuwe modules ontwikkeld. Op deze manier sluit de training altijd perfect aan op de vraag van jouw organisatie.

Inventarisatie
Iedere trainingsvraag begint met een inventarisatie. Hiervoor wordt een gesprek gevoerd om de trainingsbehoefte binnen jouw organisatie te ontdekken. Wanneer uit het gesprek blijkt dat trainen de beste oplossing is, dan wordt er uitgebreider geïnventariseerd. Wat is het probleem? Wat zijn de gevolgen hiervan? Welke medewerkers hebben last van deze gevolgen? Wat is het gewenste resultaat? Er word besproken welke training of combinatie van trainingen kan bijdragen aan een goede oplossing.

Uitvoering
De trainingen worden in-house gegeven. Voorafgaand aan de training wordt er een e-learning module opgezet, zodat iedereen een idee heeft wat de training inhoudt. De trainer maakt een eigen programma, maar laat zich vooral leiden door de groep. Iedere training wordt ingeleid met een inventarisatie. Wat speelt er op het moment allemaal op de afdeling en binnen de organisatie? DE trainer kan een therapeutische of coachende rol innemen binnen het groepsproces. De trainers gebruiken afwisselende werkvormen die alle trainingen interessant en heel leerzaam maken. Voor een optimaal resultaat wordt er gebruik gemaakt van accelerated learning technieken, waarmee er verschillende leerstijlen worden aangesproken.

Benieuwd naar hoe het allemaal verder te werk gaat? Ga dan naar de website van Zelfsterk.

#

Comments are closed