Wil jij alles weten over de beste huidkliniek van Groningen? Lees dan snel deze blog! In deze blog kun je alles lezen over een huidkliniek, wat ze doen enzovoort. En natuurlijk over de beste huidkliniek van Groningen. Lees snel verder!

Het verzorgen van je huid is ontzettend belangrijk, een goede basis van een skincare routine zie je hieronder, maar waarom is dit zo belangrijk? Dat lees je hieronder. Soms is het thuis schoonmaken van je huid niet genoeg, en kun je ervoor kiezen om naar een huiskliniek te gaan!

Waarom is het zo belangrijk om je huid te verzorgen?

Zolang bijna iedereen wel weet is je huid het grootste orgaan van het menselijk lichaam, het zit als een warme jas om je heen. Je huid beschermt je tegen invloeden van buitenaf, hierbij kun je denken aan de zon, ziektekiemen, stoten, uitrekken en het verlies van vocht.

Je huid heeft van zichzelf een beschermlaagje, dit noemen ze de zuurmantel. Dit laagje bestaat uit:

  • Zweet
  • Talg
  • Dode huidcellen

Dit laagje heet de zuurmantel omdat de zuurgraad van dit laagje tussen de 4,5 en de 5,5 ligt. Dit is de huid PH, als iets PH-neutraal is dan zit dit rond de 7.0. Zo’n PH-waarde zie je ook vaak op verzorgingsproducten staan. Dit is dus hoger en dat tast je natuurlijke PH waarde van de huid aan.

Als je een erg gevoelige huid hebt dan kan het zijn dat je huid minder goed tegen producten kan die een hogere PH waarde hebben. Als je een vitale huid hebt kun je wat meer hebben.

Om ervoor te zorgen dat je huidfuncties optimaal blijven zijn naast de huisbehandelingen die je in de praktijk kunt doen, ook je eigen acties erg belangrijk. Deze handelingen kun je dagelijks helemaal zelf doen.

Om ervoor te zorgen dat de vocht in je huid op peil blijft, is het gebruik van een verzorgende crème erg belangrijk. Deze crème zorgt ervoor dat het vocht minder makkelijk uit je huid gaat en bepaalde ingrediënten zoals ureum en lipiden zorgen ervoor dat je huid beter in staat is dit vocht vast te houden.

Aan het einde van de dag is het erg belangrijk om je huid te reinigen met een reinigingsproduct, hiermee was je het vuil en de overige make-up van je gezicht af, ook heb je hierdoor minder last van acne. Veel reinigingsproducten als zepen of schuimende gels hebben een erg hoge PH waarde, de reden hiervan is zodat deze producten de huid goed ontvetten bij bijvoorbeeld een acne huid.

Als je een normale tot droge huid hebt, droogt zo’n gel je huid waarschijnlijk te veel uit, waardoor een reinigingscrème dan een fijnere optie kan zijn. Het is de bedoeling om na de reiniging van je huid je huid weer te verzorgen met een crème.

Dode huidcellen vormen de buitenste laag van de huid. Deze huidcellen beschermen ons, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat onze huid dof en oneffen eruit komt te zien. Doormiddel van een milde exfoliant worden de dode huidcellen op de huid verwijderd en krijgt de huid weer een stralende uitstraling.

In deze blog heb je verschillende dingen kunnen lezen over een huidkliniek en hoe je het beste thuis je huid schoon kunt houden!

#

Comments are closed