Het krijgen van een kindje is natuurlijk één  van de spannendste gebeurtenissen uit het leven van een vrouw of koppel. Natuurlijk is het een fantastisch mooi moment, maar anderzijds is het ook zo dat je opeens geconfronteerd wordt met heel wat nieuwe verplichtingen waar je jezelf mogelijks geen blijf mee weet. Omwille van deze reden bestaat er in Nederland zoiets als kraamzorg. Wanneer je een kindje hebt gekregen heb je door kraamzorg Roosendaal recht op een kraamverzorgende die ongeveer tot acht dagen bij je zal blijven. Deze persoon kan niet alleen jouzelf als mama, maar ook de papa de nodige informatie aanleveren met betrekking tot hoe de baby te verzorgen. Bovendien kan ze ook een meerwaarde betekenen voor borstvoeding gevende mama’s. Zou je graag meer over deze kraamzorg ontdekken? Dan moet je vooral even snel verder lezen!

Op hoeveel uur kraamzorg Roosendaal heb je recht? 

Op moment van schrijven geldt dat je in Nederland recht hebt op ten minste 24 uur kraamzorg Roosendaal. Voor deze 24 uur geldt echter wel dat ze moet worden verdeeld over 8 dagen. De maximale hoeveelheid aan kraamzorg waar je recht op hebt bedraagt 80 uur. Standaard geldt op moment van schrijven dat er 49 uur aan kraamzorg wordt toegekend. 

Het aantal uren die jij uiteindelijk zal ontvangen zal worden aangegeven naar aanleiding van een speciaal intakegesprek. In overleg met de verloskundige en de kraamzorg is het mogelijk om het aantal uren kraamzorg Roosendaal uit te breiden wanneer de situatie dat vereist. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren naar aanleiding van: 

  • Een slecht of onvoldoende herstel; 
  • Enkele complicaties die mogelijks kunnen opduiken;
  • Er sprake is van problemen met de borstvoeding; 
  • De moeder is of gaat bevallen van een meerling; 

Bij het bepalen van de hoeveelheid aan kraamzorg waar je recht op hebt zal er altijd rekening worden gehouden met de samenstelling van het gezin. Dit betekent onder meer dat moeders die geen partner hebben bijvoorbeeld langer aanspraak zullen kunnen maken op hulp. Daarnaast is het zo dat er ook sprake kan zijn van een inkorting van de uren. Dit bijvoorbeeld als gevolg van het feit dat je reeds enkele dagen in het kraambed in het ziekenhuis hebt doorgebracht. Eventueel is het ook mogelijk om zelf minder uren te vragen.

Met welke kosten dien je voor kraamzorg Roosendaal rekening te houden?

Bovenstaande brengt ons natuurlijk nog bij de kosten die worden aangerekend voor kraamzorg Roosendaal. Wat dit betreft is het zo dat je er op kan rekenen dat het merendeel van de kosten die moeten worden betaald worden vergoed door de basiszorgverzekering. Dat is natuurlijk helemaal fantastisch. Wel is het zo dat de Nederlandse overheid heeft bepaald dat er door de ouders een bepaalde bijdrage dient te worden gedaan… of hoe kan het ook anders. Voor deze bijdrage geldt dat ze op moment van schrijven is vastgesteld op 4,10 euro per uur. Dat is misschien een beetje vervelend, maar in bepaalde gevallen kan je ook deze kost terugbetaald krijgen. Hoe dan? Zeer eenvoudig, namelijk doordat ze soms ook wordt ingedekt door een aanvullende verzekering. Het is dus zeker aan te raden om dit even in je polisvoorwaarden te controleren.

Je kan altijd vertrouwen op de expertise van Dé Provinciale Kraamzorg.

#

Comments are closed