Voor heel wat mensen geldt dat ze elk jaar opnieuw te horen krijgen dat ze geconfronteerd worden met diabetes. Voor deze personen is het uiteraard van cruciaal belang dat ze er rekening mee houden dat ze op regelmatige basis metingen zullen moeten gaan uitvoeren. Dergelijke metingen kunnen echter pas worden uitgevoerd van zodra je de beschikking hebt over een zogenaamde glucosemeter. Bij een glucosemeter kopen is het zo dat je specifiek kiest voor een meter welke in staat is om de hoeveelheid glucose in je bloed te meten. Op het eerste gezicht lijkt het er misschien naar uit te zien dat alle verschillende meters op de markt over min of meer dezelfde eigenschappen beschikken. In de praktijk kan er echter al snel vastgesteld worden dat niets minder waar is, integendeel. 

Aandachtspunten bij een glucosemeter kopen 

Ga je een (nieuwe) glucosemeter kopen? Dan is de kans zeer groot dat je toch een klein beetje wordt overweldigd door het grote en omvangrijke aanbod aan mogelijkheden dat op de markt is terug te vinden. Er zijn dan ook vandaag de dag best een groot aantal uiteenlopende aandachtspunten waar je de nodige aandacht aan zal willen (en eigenlijk moeten) besteden. Over welke aandachtspunten het hierbij dan precies gaat laten we je graag door middel van onderstaand overzicht ontdekken: 

  • De certificeringen waar de glucosemeter over beschikt;
  • Het meetbereik waar de meter zich door kenmerkt;
  • De tijd die is vereist om tot een resultaat te komen;
  • Hoeveel bloed er benodigd is door de glucosemeter;

Op het eerste gezicht lijkt het er dus misschien naar uit te zien dat een nieuwe glucosemeter kopen maar weinig voeten in de aarde heeft, maar in de praktijk zou dat dus zomaar eens compleet anders kunnen uitpakken. Dit is zeker een niet onbelangrijk punt om rekening mee te houden.

Controleer ook altijd hoe slim de teststrip is! 

Bij een glucosemeter kopen is het zo dat er vandaag de dag ook altijd sterk wordt aangeraden om te controleren hoe slim de teststrip is. Je zou het misschien op het eerste gezicht niet zeggen, maar de glucose teststrip waar je gebruik van maakt bevat heel wat technologie om het meten van je glucose mogelijk te maken. Ze bevat dan ook niet alleen maar een speciaal enzym, daarnaast bestaat ze ook uit elementen die als specifieke taak hebben om de kalibratie te verbeteren. Op deze manier kan de meter heel wat betere meetresultaten aan de dag leggen. Het wordt dan ook aan mensen die over willen gaan tot een glucosemeter kopen in het bijzonder aangeraden om te kiezen voor een exemplaar welke beschikt over een auto-kalibratiecircuit.

Een alarm instellen? Het kan zomaar zeer interessant zijn!

De behandelende arts zal diabetespatiënten altijd op het hart drukken dat het van cruciaal belang is om de metingen op de aangegeven tijdstippen of in ieder geval volgens de bepaalde frequentie uit te voeren. Het is echter natuurlijk best mogelijk dat je zo druk aan het werk bent dat je dit op een bepaald moment over het hoofd ziet. Toch is het zeer belangrijk om een dergelijk voorval tot een absoluut minimum te beperken. Er zijn gelukkig een aantal zaken die je op dit vlak kan doen. Wist je bijvoorbeeld dat een glucosemeter kopen tegenwoordig mogelijk is met een speciaal ingebouwd alarm of een ingebouwde herinnering? Door gebruik te maken van een dergelijk systeem zal je tot de vaststelling komen dat je de uitvoeringen van je metingen nooit meer over het hoofd zal zien!

 

#

Comments are closed