Witte tanden is voor veel mensen een ideaal maar lang niet iedereen heeft het witte gebit dat hij of zij zou wensen. Soms heb je nu eenmaal van jezelf gewoon niet zulke witte tanden of verkleuren ze gewoon snel als je iets eet of drinkt. Om vlekken, aanslag en gelige tanden tegen te gaan kun je wel wat doen. Er zijn diverse middelen verkrijgbaar waarmee je je tanden echt wel witter kunt maken op een veilige en ook snelle manier.   

Tal van mogelijkheden om je tanden witter te maken 

Wil je niet alles uit de kast trekken en het liefst op een eenvoudige en snelle manier je tanden witter zien te maken? Dan kun je daarvoor bij de drogist of online producten halen die er speciaal voor gemaakt zijn. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan speciale tandpasta, mondwater, poeder of een whitening pen en zo is er nog wel wat meer te noemen. Kijk altijd goed hoe een bepaald product werkt zodat je weet of het iets is dat bij je past en waarmee jij goed uit de voeten kunt. Wanneer de producten niet lijken aan te slaan, dan kan dit komen doordat je last hebt van tanden knarsen. Je knarst dan de producten van je tanden af en zorgt er zo voor dat de tanden nooit mooi witter kunnen worden.   

Coco Chai voor mooie, gezonde en witte tanden 

Mondwater kan al een goede hulp zijn om wittere tanden te krijgen. Het is dan wel zaak dat je kiest voor mondwater dat daarvoor ook speciaal ontwikkeld is. Zo is het Coco Chai mondwater van Dr. Brite een goed voorbeeld van werkzaam mondwater. Dit mondwater is speciaal ontwikkeld voor mensen met gevoelige tanden en die regelmatig last hebben van ontstekingen of andere mondklachten zoals monddroogheid. Het bevat een mix van kardemom, kaneel en kruidnagel zodat het een licht exotische doch frisse smaak heeft.  

Hoe werkt het mondwater? 

Daarnaast zijn kokosolie en zeezout twee belangrijke bestanddelen die ervoor zorgen dat je mond gehydrateerd wordt en klachten worden verzacht. Deze combinatie zorgt er ook meteen voor dat je tanden witter worden als je regelmatig spoelt met mondwater. In het mondwater zitten geen chemische stoffen zoals parabenen, sulfaten of ftalaten zodat het veilig te gebruiken is door nagenoeg iedereen, zelfs door kinderen.   

Tanden spoelen met actieve zuurstof werkt goed 

Een ander mondwater waarmee je je tanden witter kunt maken is het Oxyd8 Healthy Smile mondwater. Ook voor dit mondwater geldt dat er natuurlijke ingrediënten in zitten en dat het vrij is van alcohol en SLS. Het mondwater geeft je mond direct na het spoelen al een frisse smaak en werkt op basis van actieve zuurstof. Deze is in geconcentreerde mate aanwezig zodat het middel goed zijn werk kan doen.  

Wat zijn de werkzame bestanddelen van het mondwater? 

Aan de actieve zuurstof zijn bestanddelen zoals xylitol, zuiveringszout en fluoride toegevoegd. Dit laatste bestanddeel zorgt ervoor dat je minder snel gaatjes krijgt en je tanden beschermt, maar ook dat het mondwater ontstoken tandvlees voorkomt. Er zitten enkel effectieve en gezonde ingrediënten in zodat je altijd veilig kunt spoelen en zo vaak als nodig is. Voor alle producten van Oxyd8 geldt overigens dat ze veilig te gebruiken zijn en er niks onnodigs aan toegevoegd is.   

Krijg de oorspronkelijke kleur van je tanden terug 

Om verkleuringen op je tanden tegen te gaan die veroorzaakt zijn door bepaalde voedingsmiddelen kun je ook tandpoeder inzetten. Een goed voorbeeld van een middel dat werkt op basis van enkel natuurlijke ingrediënten is het Uli Breiter Tandpoeder voor witte tanden. Wil je nu eindelijk ook wel eens de oorspronkelijke (waarschijnlijk veel wittere) kleur van je tanden terug? Dan is een behandeling met het tandpoeder daar uitermate geschikt voor.  

Op basis van welke ingrediënten werkt het poeder? 

Het tandpoeder heeft een wit makende werking doordat er bloemen van de witte mangrove in verwerkt zitten. Daarnaast zitten er ook vliesjes in van witte rijstkorrels. De grondstoffen zijn allemaal natuurlijk en daarom kan het poeder veilig gebruikt worden zonder schade aan te brengen aan het gebit. Het middel is geschikt voor het gehele gebit en het maakt daarbij niet uit of je vullingen, bruggen of kronen hebt, want die zijn altijd veilig.  

Snel je tanden witter met een whitening pen 

Als je kiest voor de Dr. Brite Whitening Pen kun je de vervelende verkleuringen of vlekken op je tanden laten verdwijnen en worden je tanden tot wel vier tinten witter. Spierwit maak je ze er niet mee, maar dat doet bij niemand nog echt natuurlijk aan dus het is beter om dit niet te doen met chemische middelen. Met de Whitening Pen haal je een middel in huis dat volkomen biologisch is en waarmee je geen schade aan je tanden of mond toebrengt als je het regelmatig gebruikt. Je mag de pen twee tot drie keer per dag gebruiken. Zorg ervoor dat de tanden die je wilt behandelen drooggedept zijn, doe de gel uit de pen erop en wrijf het er goed in. Je ziet al na een paar minuten resultaat en je hoeft niet na te spoelen met water zodat je de pen overal kunt gebruiken waar jij maar wilt. 

Flossen met mintkristallen 

Je tanden kun je ook witter maken door goed te flossen of een speciale tandenstoker te gebruiken. Dit resultaat is namelijk haalbaar met de Dentek Floss en Picks. Je tanden worden witter en je reinigt je tanden, het tandvlees én de tong goed. Zo voorkom je tandproblemen en krijg je ook een slechte adem. Het middel bevat mintkristallen zodat je adem voor langere tijd fris ruikt. Je verwijdert er ook meteen de plak op de tanden mee en je verhelpt er vlekken en verkleuringen mee zodat de tanden minder geel zijn.

Vergeet niet dat goed poetsen ook helpt 

Denk nu niet dat je alleen je tanden kunt bleken op allerlei verschillende manieren of met producten die je eigenlijk nooit gebruikt. Je kunt er namelijk ook gewoon een speciale soort tandpasta voor in huis halen waarmee je je tanden een stuk witter maakt. Een goed voorbeeld hiervan is de Mara Expert Houtskool Tandpasta voor witte tanden. Door de aanwezigheid van actieve houtskool worden je tanden witter en verdwijnen vlekjes en verkleuringen als sneeuw voor de zon zonder daarbij het tandglazuur te beschadigen.

#

Comments are closed